Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa
Arbetsuppgifter
Vi söker en postdoktor för att arbeta med utvecklingen av hållbara ligninbaserade beläggningar inom ett industrifinansierat forskningsprojekt vid KTH. Du kommer att vara en del av en dynamisk forskningsmiljö vid Institutionen för Fiber- och Polymerteknologi, där vi utvecklar hållbara material baserade på lignin och cellulosa.
I denna roll kommer du att:
Utveckla och optimera hållbara ligninbaserade beläggningar för industriella applikationer.
Utföra experimentellt laboratoriearbete, inklusive syntes, formulering och karakterisering av material.
Analysera mekaniska, termiska och kemiska egenskaper hos de utvecklade beläggningarna.
Samarbeta med industriella partners för att säkerställa att forskningen är relevant och tillämpbar.
Delta i vetenskaplig publicering och konferensdeltagande.
Detta är en unik möjlighet att bidra till forskning med stark industriell förankring och att utveckla hållbara alternativ till konventionella ytbeläggningar. Du får arbeta i en tvärvetenskaplig miljö med tillgång till avancerade laboratorieresurser och expertis inom polymer- och materialvetenskap. Vill du vara en del av framtidens forskning inom hållbara material? Ansök nu!
Vi erbjuder
En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.
Doktorsexamen inom polymerteknologi, materialvetenskap, kemiteknik eller ett närliggande område, eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen.
Dokumenterad vetenskaplig skicklighet genom publikationer i internationella vetenskapliga tidskrifter.
Erfarenhet av polymera material och ytbeläggningar, särskilt kopplat till utveckling, formulering och karakterisering av beläggningar.
Praktisk erfarenhet av experimentellt laboratoriearbete, inklusive materialkarakterisering med tekniker såsom FTIR, DSC, TGA, rheologi eller mekanisk testning.
Förmåga att arbeta självständigt samt driva och planera forskningsprojekt.
Goda kommunikationsfärdigheter i engelska, både i tal och skrift, då arbetet sker i en internationell forskningsmiljö och inkluderar samverkan med industriella partners.
Meriterande
Vid sista ansökningsdag högst tre år sedan doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen avlades.
Erfarenhet av lignin eller andra biobaserade material i polymera system.
Erfarenhet av samarbete med industrin, särskilt inom industrifinansierade forskningsprojekt.
Pedagogisk förmåga och erfarenhet av handledning eller undervisning.
Projektledningsförmåga, inklusive erfarenhet av att koordinera forskningsprojekt.
Medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor, med särskilt fokus på jämställdhet.
Samarbetsförmåga och erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga forskningsmiljöer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.
Ansökan ska innehålla:
CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk.
Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.
Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).
Intervjuer sker fortlöpande.
Om anställningen
Anställningen gäller tillsvidare, dock längst två år
En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.
Övrigt
Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.
Det kan förekomma att en anställning hos KTH är placerad i säkerhetsklass. Om så är fallet för just denna anställning görs en säkerhetsprövning av sökande i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) efter samtycke. I dessa fall är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd efter säkerhetsprövning.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Vi bruker informasjonskapsler for innlogging, forbedret brukeropplevelse, deling av lenker og i noen tilfeller markedsføring og innsamling av statistikk.