Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Avdelningen Robotik, Perception och Lärande

Robotik, perception och lärande innefattar forskning inom datorseende, robotik och maskininlärning. I framtiden kommer robotsystem som erbjuder avancerad service inom industri, sök- och räddningstjänst, i medicinska tillämpningar eller som assistenter till äldre bli en integrerad del av samhället, vilket gör att forskning inom detta område är viktigt och bidrar med avgörande kunskap.

Mer information om några av pågående och avslutade projekt finns här:

FACT

RobDream

TOMSY

Arbetsuppgifter

Kandidaten förväntas bedriva forskning inom robotik/maskininlärning/datorseende på högsta internationella nivå, bihandleda doktorander och exjobbare. 

Kvalifikationer

Vi söker kandidater med en stark akademisk bakgrund. Sökanden ska ha avlagt doktorsexamen eller vara nära doktorsexamen inom robotik/maskininlärning/datorseende. Doktorsexamen ska ha avlagts högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare (t ex vid sjukdom, föräldraledighet m.fl.).

Den valda kandidaten behöver ha en utmärkt akademisk meritlista inom robotik/maskininlärning/datorseende, väl utvecklade analytiska färdigheter, samt färdigheter i problemlösning. Vi söker en starkt motiverad kandidat som kan arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.  

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande:

  1. CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  2. Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk. 
  3. Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskning, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
  4. Representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument inte längre än 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
  5. Kontaktinformation till två referenspersoner. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenser endast för utvalda kandidater.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer J-2019-0804
Kontakt
  • Danica Kragic, Professor, dani@kth.se
  • Sarah Kullgren, HR Handläggare, sarahku@kth.se
Publicerat 2019-03-21
Sista ansökningsdag 2019-04-25

Zurück zu Stellenangeboten