Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Målet med projektet är att utveckla och använda metoder för datorberäkningar (computational fluid dynamics, CFD) inom turbulenta flöden på plana plattor. För detta ändamål kommer globala spektrala metoder med hög ordning att användas för att utföra både väl upplösta large-eddy simulations (LES) och direkta numeriska simuleringar (DNS), för att bedöma inverkan av tryckgradienten. Framförallt kommer vi att titta på randvillkor och UQ (uncertainty quantification). Olika strategier för flödeskontroll, som syftar till att minska friktionen och undvika, kommer också att undersökas. Forskaren blir en del av Linné Flow Centret, där hon/han kommer att ha möjlighet att interagera med flera relaterade projekt som handlar om storskaliga vingsimuleringar och motsvarande experiment, och kommer också att ha tillgång till superdatorer som finns på KTH, i samband med den svenska e-Science Research Centre (SeRC).

Kvalifikationer

För behörighet krävs doktorsexamen i teknisk fysik, matematik, mekanik, elektroteknik, computer science eller annan motsvarande utbildning med relevans för området, med en inriktning mot strömningsmekanik eller numerik. Utöver traditionella akademiska meriter så räknas ett för tjänsten relevant examensarbete, internationell erfarenhet och språkkunskaper som meriterande.

Den sökande ska ha ett stort intresse för grundläggande forskning och utveckling. Tjänsten kräver god förmåga att arbeta självständigt och driva projektet framåt, att sätta sig in i nya frågeställningar, att samarbeta med andra personer i olika grupper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande dokument i PDF-format:

  • Kortfattad redogörelse varför den sökande vill ägna sig åt forskarstudier
  • CV och publikationslista
  • Betygsavskrift från högskola/universitet
  • Kontaktinformation för två referenser.
  • PhD thesis och två valda vetenskapliga artiklar (pdf format).

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-0628
Kontakt
  • Philipp Schlatter, Professor, +46 8 790 7176, pschlatt@mech.kth.se
  • Ricardo Vinuesa, Assistant.professor, +46 8 790 71 52, rvinuesa@kth.se
Publicerat 2019-03-29
Sista ansökningsdag 2019-04-15

Tilbage til Ledige stillinger