Kungliga Tekniska högskolan,

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Progressionen av tillstånd som kronisk njursjukdom (CKD), levercirrhos (LC) och Crohns sjukdomar (CD), kan vara ett samspel mellan olika värdvävnader och mikrobiom. Förändringar i kost, medicinering (som antibiotika) och mikrobiom kan påverka värdens fysiologi mot mer progression under kroniska tillstånd och också förändringar i tarmen som försämrar barriärfunktionen och frisläppandet av mikrobiella metaboliter, levande mikroorganism och rester i cirkulationen. Vägen framåt är att undersöka hela kroppen multi-omics i kroniska tillstånd och riktade terapier.

Här tar vi ett helhetsgrepp för att förstå rollen för olika vävnader och mikrobiom, tillsammans med diet för att belysa interaktioner mellan dem. Vi undersöker förhållandet mellan fibrosprocess, inflammation, ämnesomsättning och mikrobiom med hjälp av multi-omics-data i CD, CKD & LC. Vi söker nu en postdoc med starka kunskaper för att först arbeta med att utföra multi-omics-analys för att förstå sjukdomarnas utveckling. För det andra syftar vi till att utveckla CRISPR-baserad metod för att modifiera mikrobiomet som är inriktat på att attackera specifika patogener som potentiell framtida terapi i stället för antibiotika-administrering och övervinna resistens. Dessutom kan posten bidra till utvidgningen av vår nyligen utvecklade humana mikrobiomatlas.

Vi erbjuder

  • Internationell arbetsplats.
  • Ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
  • Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.
  • Vi etablerar et nytt labb inom avdelningen för systembiologi.

    https://www.kth.se/pro/sysbio

    https://www.sysbiomelab.com

Kvalifikationer

Sökande förväntas utföra forskning inom molekylär, beräknings- och syntetisk biologi inom värd- och mikrobiomområdet med ett relevant doktorandämne.

Vi söker en forskare med följande kvalifikationer:

- Styrkt erfarenhet inom molekylär och systembiologi, erfarenhet av multi-omics dataanalys och integration

- Erfarenhet med CRISPR-teknik, utveckling av vektorer för samtidigt riktad insättning på flera genomiska platser.

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång.

Meriterande

Vi föredrar att kandidaten har en stark bakgrund inom systembiologi, molekylärbiologi-metoder, CRISPR-teknik, omik-analys och statistik. Kandidaten ska vara mycket motiverad för att göra vetenskaplig forskning relaterad till mänskliga sjukdomar och ska ha väl utvecklade analytiska och problemlösande färdigheter. Dessutom bör kandidaterna ha utmärkta skriftliga, muntliga kommunikationsförmågor.

Du besitter vetenskaplig skicklighet och god pedagogisk förmåga. Du har bra samarbetsförmåga och kan även arbeta självständigt. Du är väl medveten om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Tidsbegränsad anställning i upp till 24 mån, med tillträde enligt överenskommelse.

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år.

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2020-0997
Kontakt
  • Saeed Shoaie, 08-790 60 00
Publicerat 2020-06-11
Sista ansökningsdag 2020-08-24

Takaisin avoimiin työpaikkoihin