Kungliga Tekniska högskolan

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Enheten för energi- och klimatstudier vid institutionen för energiteknik söker en forskningsingenjör med tvärvetenskaplig kompetens för arbete i policy-relaterade projekt. Exempel på sådana projekt skulle kunna vara energieffektivisering, decentralisering av förnybar energi m.fl.

I tjänsten som forskningsingenjör kommer du att arbeta i ett systemperspektiv med fokus på energi- och klimatpolicy. Du kommer att bidra till projekt relaterade till hållbara energisystem, företrädesvis i Sverige och Europa, bland annat tvärvetenskapligt (exempelvis energipolicy kopplat till transportpolicy) samt inom klimatpolicy. Du kommer vidare att bidra till forskning i pågående projekt, samt förberedelse till nya projekt och ansökan. Vidare kommer du att dela dessa forskningsresultat på olika seminarier, publicera i peer-review tidskrifter, samt stötta institutionen i såväl utbildnings- som administrativa uppgifter.

Tjänsten passar dig som är analytiskt lagd, och har erfarenhet av energirelaterade frågeställningar. Det är viktigt att du är motiverad att arbeta i en tvärvetenskaplig och internationell akademiskt miljö.

Kvalifikationer

För att kvalificeras för tjänsten har du en civilingenjörs- eller masterexamen inom teknik eller annat relevant område. Du har vidare mycket goda kunskaper i engelska, tal och skrift.

Dokumenterad forskningserfarenhet är högst meriterande för tjänsten, liksom särskild kunskap om svenskt policysammanhang. Erfarenhet av arbete inom EU betraktas också som fördelaktigt. Kunskaper i svenska är mycket meriterande.

Vi söker en person med genuint intresse för energi-policy frågor, med god förmåga att jobba både kvantitativt och kvalitativt. Eftersom du kommer att ha systemfokus, har du ett systemtänk som gör dig framgångsrik i tjänsten. Vidare är du analytisk, strukturerad och proaktiv i ditt arbete. Du är duktig på att samarbeta samt är pedagogisk i ditt framförande.

Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2019-0646
Kontakt
  • Semida Silveira, professor, 08-790 74 69
  • Maya Öberg, personalhandläggare (endast HR frågor), 08-790 76 53
Publicerat 2019-04-08
Sista ansökningsdag 2019-04-30

Retour aux postes vacants