Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad vid enheten för Internationella relationer (IRO) vid avdelningen för Utbildningsstöd (EDO) inom Gemensamt verksamhetsstöd. IRO är uppdelad i fyra grupper: Internationell studentrekrytering, Mobilitet och partnerskap, Projektsupport samt EIT. Enheten stödjer KTH:s ledning och skolor vid internationella satsningar och samarbeten, främst inom grundutbildningsområdet.

Du kommer att tillhöra gruppen som arbetar med Projektsupport. Gruppens består i dagsläget av sju medarbetare vars uppdrag är att stödja KTH:s fakultet i externfinansierade program för internationalisering och internationella utbildningssamarbeten. Gruppen informerar om utlysningar, bistår med stöd i samband med ansökningar och beviljade projekt samt bistår i arbetet med bilaterala utbildningssamarbeten.

Arbetsuppgifter

Som internationell handläggare/projektkoordinator kommer du främst att arbeta med projektansökningar och projekt inom Europeiska Universitetsalliansen UNITE! samt vara handläggare för och koordinera KTH:s aktiviteter i Indien med särskilt fokus på det strategiska partnerskapet med Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras). 

Dina ansvarsområden innefattar:

 • Projektledning, handläggning och administrativt stöd för projekt och utbildningssatsningar inom ramen för Erasmus+, särskilt med koppling till europeiska universitetsalliansen UNITE!
 • Upprätthålla nätverken av administrativa och akademiska kontaktpersoner internt inom KTH och vid partneruniversitet för samverkan inom beviljade projekt med särskilt fokus på Indien
 • Avtalshantering, kvalitetskontroll, uppföljning och rapportering som även innefattar visst budgetansvar

Arbetet innefattar många internationella kontaktytor med partneruniversitet samt ett nära samarbete med dina övriga kollegor internt, akademiskt ansvariga för Indien och vicerektor för globala relationer.

Resor ingår i tjänsten (ca 1 resa i månaden) främst till partneruniversitet i Indien och Europa.

Kvalifikationer

 • Examen från universitet/högskola
 • Erfarenhet av att ha arbetat med projektansökningar samt handläggning av projekt med EU-anknytning
 • Mycket goda kunskaper i engelska såväl i tal som skrift

Meriterande erfarenheter och färdigheter

 • Erfarenheter från samarbete med Indien
 • Erfarenhet av och kunskap om Erasmus+

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, ansvarstagande, noggrann och har en god samarbetsförmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VP-2020-0232
Kontakt
 • Elin Yeap (v. 28-29), elin.yeap@academicwork.se
 • Pernilla Nilsson (v. 30-33), pernilla.nilsson@academicwork.se
 • Karin Knutsson, kkntssn@kth.se
Publicerat 2020-07-08
Sista ansökningsdag 2020-08-05

Retour aux postes vacants