Skolan för industriell teknik och management vid KTH

Arbetsuppgifter

KTH driver och utvecklar en framtidsorienterad forsknings- och utbildningsmiljö inom produktionsutveckling vid skolan för Industriell teknik och management (ITM). Vi utökar nu forskargruppen inom produktionslogistik med en forskartjänst.

Tjänsten är en anställning i upp till 1 år på 50%, varav ca 40% ägnas åt forskning och 10% av tiden ägnas åt undervisning på grundläggande och avancerad nivå. Du får möjlighet att meritera dig som forskare med aktiv medverkan i projekt vid institutionen för produktionsutveckling (IPU) vid KTH i Södertälje, med tät koppling till institutionens verksamhet i Stockholm, men också i samverkan med industri och Södertälje Science Park i Södertälje.

Denna tjänst ingår i det nya 3-åriga svensk-sydkoreanska forskningsprojektet Dynamic SALSA (Dynamic Scheduling of Assembly and Logistics Systems using AI) rörande datainsamling, dataanalys och beslutsstöd genom uppkopplad och smart produktionslogistik. Detta sker genom att utveckla metoder för att strukturerat och automatiskt samla in och bearbeta stora mängder data och utifrån det koppla modeller/beslutsstöd för en effektiv uppföljning, planering och optimering av komplexa produktions- och logistiksystem. AI och maskininlärning används för dynamisk schemaläggning och planering.

Forskningen sker i samverkan med näringslivet, i projektet Dynamic SALSA är det främst med de svenska projektpartnerföretagen Scania och SIB Solutions, samt Sydkoreanska universitet och företag. Även deltagande i nationella och internationella forskningsnätverk samt engagemang i forskningsmiljöns projektutveckling ingår. Du kommer också vara del i ITM-skolans framtidssatsning IRIS - Research Initiative on Sustainable Industry and Society.

I tjänsten ingår också undervisning inom produktionslogistik, produktion och försörjningskedjor. Du förväntas medverka i kurser som forskargruppen ansvarar för inom produktionslogistik i civilingenjörsprogram, mastersprogram samt i viss mån fortbildning. Undervisning och forskning sker på svenska och engelska, varför en förmåga eller ambition att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift underlättar arbetet.  

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö
  • En anställning på KTH:s produktionsinstitution som finns på campus Södertälje och campus Stockholm, och präglas av tät samverkan mellan universitet och näringsliv
  • Tjänsten är placerad på campus Södertälje som har en miljö i toppklass med nya fräscha lokaler, i nära anslutning till AstraZeneca och Scania

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Du ska ha avlagt en doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen. Examen ska vara inom produktionsteknik, produktionsledning, logistik, industriell ekonomi, datavetenskap eller motsvarande område som är relevant för smart produktionslogistik. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Personliga egenskaper

Som person har du en god samarbetsförmåga, är positiv och resultatorienterad med förmåga att anpassa sig efter nya förutsättningar, samt har en förmåga att arbeta självständigt och tycka om att arbeta i ett internationellt team och leverera enligt uppsatta mål. En förmåga att verka för att forskningsresultat kommer till nytta är central för denna tjänst.

Meriterande

Din vetenskapliga skicklighet och din pedagogiska förmåga är mycket viktiga bedömningskriterier för tjänsten. Det är även meriterande med erfarenhet från industriellt samarbete samt förmåga att interagera med, och informera om forskning och utvecklingsarbete, för olika intressenter såsom industripartners, studenter, andra forskare och myndigheter. Slutligen ser vi ser gärna att du visar en medvetenhet om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskilt fokus på jämställdhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid bedömning av sökande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla: 

  • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap
  • Kopia av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om de ursprungliga dokumenten inte utfärdas på något av dessa språk

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till ett år, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2023-1133
Kontakt
  • Professor Magnus Wiktorsson, magwik@kth.se
  • Enhetschef Johan Kristoffersson, jkristo@kth.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tilbake til ledige stillinger