Kungliga Tekniska högskolan

Kort information om institutionen

Institutionen för hållbar produktionsutveckling ligger centralt i Södertälje och vi bedriver forskning och undervisning med syftet att förbättra hållbarheten inom den framtida tillverkningsindustrin. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med världsledande tillverkningsföretag såväl som med små och medelstora företag. Till vårt förfogande står infrastrukturen hos KTH:s Lean Center och Södertälje Science Park.

Våra utbildningsinsatser omfattar civilingenjörsutbildning, masterprogram och högskoleingenjörsprogram. Utöver det verkar vi i flera andra program och våra kurser ges på såväl svenska som engelska.

Institutionen för hållbar produktionsutveckling är en del skolan för industriell teknik och management.

Arbetsuppgifter
Utvecklingen mot smarta fabriker avser att ge produkter och produktionsresurser så som maskiner, robotar och verktyg inbyggda förmågor som omfattar att kommunicera, göra självdiagnos, vara självlärande samt att möjliggöra att de kan utföra självjusteringar, anpassningar och optimeringar; med andra ord, produkter och processer som är avsedda att bli mer intelligenta och autonoma.

Forskningsgruppen för driftsäkerhet inom institutionen för hållbar produktionsutveckling erbjuder en forskarposition som fokuserar på drift och underhåll av avancerade tillverkningssystem. Du kommer att gå med i en forskargrupp som fokuserar på nya designmetoder för identifiering och kontroll av avancerade cyber-fysiska produktionssystem genom att använda integrerade analysmetoder.

Du kommer bland annat att arbeta med:

  • Drift och underhåll av avancerade tillverkningssystem.
  • Datadrivna lösningar för ökad tillverkningsprestanda.
  • Digitala tvillingar och databaserad analys för underhåll.

Du blir ansvarig för:

  • Samordning, planering och genomförande av forskningsverksamhet med akademi och industri
  • Utveckling av applikationer för forskningsprojekt.

Du kommer även att stödja undervisningsaktiviteter, som till exempel kan innebära att du föreläser i kurser och att du bi-handleder doktorander och studenter på mastersnivå.

Kvalifikationer
För att kvalificera dig till anställningen har du en doktorsexamen (inom maskinteknik, produktionsteknik, teknisk fysik eller motsvarande områden) med inriktning på underhåll och drift av tillverkningssystem.

Vi letar efter en starkt motiverad person som kan arbeta både självständigt och i forskargrupp. Du har dokumenterad vetenskaplig skicklighet som du kan visa genom vetenskapliga publikationer. Vidare har du väl utvecklade analytiska och problemlösande färdigheter. Det engelska språket hanterar du helt obehindrat.

Meriterande
Vid urvalsprocessen kommer särskild uppmärksamhet att ägnas åt starka kandidater med erfarenhet inom områdena; datadriven beslutsstöd och prioritering av underhåll. Särskild uppmärksamhet kommer också att ägnas de som tidigare har deltagit i EU:s forskningsprojekt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, så som:

  • Kommunikationsförmåga
  • Social förmåga
  • Praktiska färdigheter
  • Förmåga till analys och problemlösning
  • Samarbetsförmåga

Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida. 

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen är tidsbegränsad till och med 2021-01-10 med möjlighet till ett års förlängning.

Övrigt
Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer M-2019-2774
Kontakt
  • Andreas Archenti, professor, +468790 83 53 epost: archenti@kth.se
  • Ingrid Kihlander, enhetschef, +468790 78 87 epost: ingridk@kth.se
  • Helena Lundquist, HR, +468790 71 74 epost: hellund@kth.se
Publicerat 2019-12-19
Sista ansökningsdag 2020-01-10

Tillbaka till lediga jobb