Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för datavetenskap och kommunikation

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Avdelningsinformation

Tjänsten tillhör avdelningen för Beräkningsvetenskap och Beräkningsteknik - CST. För mer information besök https://www.kth.se/csc/forskning/cst

Arbetsuppgifter

Projektet består av metodutveckling i maskininlärning och probabilistiskmodellering samt tillämpning av de utvecklade metoderna. Målet är att möjliggöra undersökningar av utvecklings, temporala och rumsliga aspekter genom analys av senaste generationen av biologiska data upplösning på cell-nivå, i vissa fall även har spatial information. Metodologiskt kommer projektet att inriktas på avancerade inferensmetoder  som Expectation Maximization, Sekventiell Markov Chain, Variational Inference, Markov Chain Monte Carlo (MCMC), och partikel MCMC metoder, samt att få ett effektivt implementation av sådana metoder med hjälp av modern beräkningsteknologi. Vi kommer att samarbeta med grupper som utvecklar nya experimentella metoder samt sådana som genererar medicinskt viktiga data.

Detta är en tvåårig tidsbegränsad plats. Startdatum är öppet för diskussion men vi vill att tjänsten tillsätts så snart som möjligt.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att doktorsexamen erhållits inom tre år före ansökningstidens utgång. Även sökande som beräknas disputera innan anställningen börjar kan beaktas. Om den sökande har en äldre doktorsexamen kan en forskaranställning vara aktuell. Sökande ska kunna bedriva självständig forskning och ha god samarbetsförmåga samt ha goda kunskaper i engelska.

Du behöver ha en mycket stark beräkningsbakgrund, gärna i algoritm design, maskininlärning, och HPC. Mycket goda kunskaper i programmering är ett krav. En god förståelse för biologi är en klar merit, men en stark motivation att förstå och bidra till biologi är ett krav.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).

Ansökan skall innefatta följande handlingar:

  1. Curriculum vitae,
  2. Betygsavskrift från högskolan/universitet
  3. Kortfattad redogörelse varför den sökande vill ägna sig åt forskarstudier.

(Observera att allt material skall vara på engelska förutom officiella dokument.)

Vi emotser din ansökan på maximalt två A4-sidor samt ett CV och kontaktinformation till referenspersoner.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer D-2017-0251
Kontakt
  • Maria Widlund, HR-chef, 08-790 9754
  • Jens Lagergren, Professor, 076-9420155
Publicerat 2017-04-12
Sista ansökningsdag 2017-05-15

Tillbaka till lediga jobb