Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Arbetsuppgifter

Kandidaten kommer att jobba inom EU-projektet UHURA. Forskningen handlar om analys av det transienta turbulenta flödet kring flygplansvingar när den så kallade Krüger-klaffen fälls ut. Som en del av KTH:s medverkan i projektet kommer kandidaten att bidra till utveckling och implementering av en ny metod för uppsnabbade hybrid RANS-LES beräkningar av ickestationära strömningar. Denna metod kommer att göra det möjligt att på ett korrekt sätt representera den viktiga långsamma dynamiken när man simulerar de snabba turbulensskalorna. 

Kvalifikationer

Vi söker en kandidat med doktorsexamen inom numerisk analys med tillämpning mot strömningsberäkningar och högprestandaberäkningar (HPC), samt lång erfarenhet av utveckling av komplexa strömningsmekaniska beräkningsverktyg. 

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Anställningen sträcker sig under en treårsperiod med uppehåll.

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse, början av 2019
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2018-1717
Kontakt
  • Stefan Wallin, +46 733 30 34 53, stefanw@mech.kth.se
Publicerat 2018-12-03
Sista ansökningsdag 2018-12-15

Tillbaka till lediga jobb