Kungliga Tekniska högskolan, Skolan för teknikvetenskap

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Forskningen och undervisningen som bedrivs vid fysikinstitutionen omfattar aktuella ämnen inom grundforskning (kondenserade materiens fysik, matematisk fysik, bio- atom-, kärn-, partikel- och astropartikelfysik) samt tillämpningar såsom medicinsk bildåtergivning, kärnreaktorfysik, kärnreaktorteknik och kärnkraftssäkerhet.

Arbetsuppgifter

En postdoktjänst om supernovor erbjuds vid Fysikinstitutionen på KTH. Postdoken kommer också att  samarbeta med forskare vid Institutionen för Astronomi vid Stockholms Universitet. Institutionerna vid både KTH och Stockholms Universitet finns i samma byggnad och tillhör Oskar Klein Centrum (OKC, http://www.okc.albanova.se). OKC erbjuder en stimulerande forskningsmiljö med ett stort antal forskare som arbetar med olika typer av astronomiska transienter.

Tjänsten kommer främst att innefatta dataanalys av supernovor, vilket kommer att inkludera den närbelägna SN 1987A såväl som interagerande och superluminösa supernovor.Analysen kommer att fokusera på observationer från HST och JWST, men kan också komma att innefatta analys av röntgenobservationer, beroende på kandidatens intresse. Vi välkomnar också ansökningar från personer som har erfarenhet och intresse av teoretisk modellering. Som en del av tjänsten förväntas den sökande även hjälpa till med handledning av mastersstudenter och/eller doktorander.

Vi erbjuder

  • Internationell arbetsplats.
  • Ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid.
  • Här får du kollegor med höga ambitioner i en öppen, nyfiken och dynamisk miljö.

Kvalifikationer

Tidigare uppvisad vetenskaplig skicklighet och forskningserfarenhet om supernovor förväntas. God samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt krävs också

Krav

  • Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen, och som har avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

Erfarenhet av handledning av studenter och kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor är meriterande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska innehålla:  

  1. CV, inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap.
  2. Publikationslista
  3. Kortfattad redogörelse för varför du vill bedriva forskning, dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. max 2 sidor lång.
  4. Två rekommendationsbrev. Dessa ska skickas direkt av referenspersonerna till Josefin Larsson (josla@kth.se).

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Tidsbegränsad anställning till och med 010322.

Om anställningen

Anställningen gäller tillsvidare dock längst två år. Det kommer finnas möjlighet att ansöka om anställning för ett tredje år

En anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning med huvudinriktning mot forskning avsedd som ett första karriärsteg efter disputation.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer S-2019-2280
Kontakt
  • Josefin Larsson , josla@kth.se
Publicerat 2019-12-20
Sista ansökningsdag 2020-01-31

Tillbaka till lediga jobb