Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH

Arbetsuppgifter

Undersöka effekterna av lignocellulosafibrernas ursprung, kemiska sammansättning och morfologiska egenskaper på produktionsprocessen för LCNF (nanofibrillering) och på slutproduktens egenskaper; utvärdering av nanocellulosa med kontrollerat lignininnehåll i energitillämpningar. Detta innebär experimentellt arbete i labbet, ansvar av vissa analytiska instrument, publikationer av forskningsresultat i form av vetenskapliga artiklar, handledning.

Projektet stöds ekonomiskt av Wood and Pulping Chemistry Research Network, WPCRN, (FPT, KTH) och kommer att innehålla interaktion och nära samarbete med massa- och pappersindustrin.

Vi erbjuder

  • En anställning på ett ledande tekniskt universitet som skapar kunskap och kompetens för en hållbar framtid
  • Engagerade och ambitiösa kollegor samt en kreativ, internationell och dynamisk miljö

Läs mer om hur det är att arbeta på KTH.

Kvalifikationer

Krav

Avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara en doktorsexamen inom något av följande områden:

  • Fiber- och polymervenskap/träkemi
  • Organisk kemi
  • Polymerkemi
  • Materialvetenskap

Starkt dokumenterad erfarenhet inom minst ett av följande områden krävs: separation och karakterisering av träpolymerer, tillverkning och karakterisering av lignocellulosa-baserade material, inklusive CNF/MFC, LNPs etc., kompositer och andra produkter. Tidigare erfarenhet av utveckling olika biobaserade material  för energitillämpningar är önskvärd.  

Meriterande 

Den framgångsrika kandidaten måste ha ett utmärkt akademiskt resultat av prestationer, välutvecklade analytiska färdigheter samt problemlösningskunskaper. Vi letar efter en mycket motiverad kandidat som kan bidra med sina egna idéer och kan arbeta självständigt, samt har en god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är nödvändiga för att publicera och presentera forskningsresultat i internationella konferenser och tidskrifter.

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du har vetenskaplig skicklighet och att du är duktig på att organisera ditt arbete och har en hög grad av självständighet. Du har pedagogisk förmåga och lätt för att informera om forsknings- och utvecklingsarbete inklusive utmärkt skriv- och kommunikationsförmåga. Förmåga att verka för att forskningsresultat kommer till nytta.

Erfarenhet av att utveckla och leda verksamhet och personal och kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet är meriterande. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla: 

  • CV inklusive relevant yrkeserfarenhet och kunskap
  • Publikationslista
  • Personligt brev

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (CentralEuropean Time/Central European Summer Time).

Om anställningen 

Anställningen gäller tidsbegränsat enligt avtal - i upp till 12 mån, med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer C-2021-1571
Kontakt
  • Olena Sevastyanova, olena@kth.se
Publicerat 2021-09-06
Sista ansökningsdag 2021-09-27

Tillbaka till lediga jobb